You are here

Θύματα και καταστροφές από την 'Ισαβέλλα'

19/09/2003 10:34
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι αγνοούνται και τεράστιες υλικές καταστροφές σημειώθηκαν, από το πέρασμα του τυφώνα 'Ισαβέλλα', που σάρωσε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, κήρυξε τη Βόρεια Καρολίνα 'περιοχή πληγείσα από καταστροφή', προκειμένου να αποδεσμευτούν με τον τρόπο αυτό άμεσα τα ομοσπονδιακά κονδύλια.

Παράλληλα, προς αποφυγήν του τυφώνα, ο Αμερικανός πρόεδρος εγκατέλειψε την Ουάσινγκτον, με προορισμό το Καμπ Ντέηβιντ.

Οι αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν περισσότερες από 2000 πτήσεις, δεδομένου ότι τα αεροδρόμια τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στο σύνολό τους, θα παραμείνουν κλειστές και την Παρασκευή, ενώ το Πεντάγωνο και το Στεϊτ Ντιπάρτμεντ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Κλειστό είναι και το Μετρό.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας επιχειρούν να αποφύγουν ενδεχόμενες υπέρογκες αποζημιώσεις από τις πλημμύρες, αν αποδειχθεί ότι οι πολίτες δεν έλαβαν μέτρα προστασίας, παρά τις προειδοποιήσεις.

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, αφού περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι από τη Βόρεια Καρολίνα ως τα προάστια της Ουάσινγκτον έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε καταφύγια και οι Αρχές ειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού πρώτα προμηθευτούν τρόφιμα, νερό, φακούς και μπαταρίες.