You are here

Τη δημιουργία νέου κεντρώου κόμματος προτείνει ο Γκαντς

04/11/2022 17:42

Τη δημιουργία νέου κεντρώου κόμματος προτείνει ο Μπένι Γκαντς, εν μέσω μετεκλογικών ζυμώσεων στο Ισραήλ. Ο ηγετης του κεντροδεξιού κόμματος «Παράταξη Εξουσίας», κληθείς από τοπικό μέσο να σχολιάσει το μετεκλογικό σκηνικό δήλωσε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα μας δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα το οποίο οφείλουμε να το αποδεχθούμε, να το σεβαστούμε και να συμπεριφερθούμε κατά τον προσήκοντα τρόπο, όπως αρμόζει στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος». 

Ο Γκαντς πρόσθεσε ότι, «σε στιγμές ακραίας πόλωσης, το Ισραήλ έχει ανάγκη από ένα κεντρώο κόμμα που θα διαπερνά τις παραταξιακές διαχωριστικές γραμμές. Ειδικά σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, είναι πολύ σημαντικό να πιστέψουμε σε μια τέτοια δυνατότητα». 

Η σημερινή δηλωση Γκαντς πραγματοποιείται αφού έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα και δυο μέρες, αφού το κόμμα του εξέδωσε ανακοίνωση ότι «θα παραμείνει στην αντιπολίτευση», απαντώντας σε φήμες που έφεραν επιτελείς του Λικούντ να βρίσκονται σε παρασκηνιακές επαφές με την «Παράταξη Εξουσίας» με σκοπό συμμετάσχει στην νέα Κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου.