You are here

Τι μέλλει γενέσθαι στα χρηματιστήρια

08/04/2004 13:38
Τomi Κilgore, Αρθρογράφος του CΒS Μarketwatch.com
Τα θεμελιώδη στοιχεία δείχνουν άνοδο


Τα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας και των επιχειρήσεων δεν έχουν μεταβληθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Ωστόσο, έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι επενδυτές σε αυτά.

Η τεχνική ανάλυση και τα θεμελιώδη δείχνουν ότι οι κεφαλαιαγορές θα επιστρέψουν σε ανοδική τροχιά τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η διορθωτική κίνηση των χρηματιστηριακών δεικτών κοντεύει να ολοκληρωθεί. Ενδεχομένως, το ράλι της περασμένης Παρασκευής στη Wall Street, αμέσως μετά τη δημοσιoποίηση των στοιχείων για την απασχόληση, να δείχνει ότι η αγορά έπιασε πάτο και ότι μέσα στον Απρίλιο θα παγιωθεί και πάλι η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση.

Μichael Sivy, Αρθρογράφου του περιοδικού Μoney
Ο «ταύρος» συνεχίζει να τρέχει


Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πορείας ανάκαμψης των κεφαλαιαγορών, οι μνήμες από τη χρηματιστηριακή ύφεση της προηγούμενης τριετίας είναι ακόμη νωπές.

Η πρόσφατη διορθωτική κίνηση των μετοχών επηρέασε υποσυνείδητα την ψυχολογία αρκετών επενδυτών, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί. Παρά τις ανησυχίες των επενδυτών, ο «ταύρος» φαίνεται ότι έχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανύσει.

Will Swarts, Αρθρογράφου του ΤheStreet.com
Ο ανατέλλων ήλιος των ιαπωνικών μετοχών


Διαφημιστική εκστρατεία για την προσέλκυση Αμερικανών επενδυτών κάνει τις τελευταίες εβδομάδες η Ιαπωνία. «Έχουμε ό,τι χρειάζεστε για να επιτύχετε. Ελάτε μαζί μας. Επενδύστε στην Ιαπωνία» αναφέρει ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουνισίρο Κοϊζούμι, σε σχετικό διαφημιστικό σποτ. Υστερα από 13 χρόνια ασθμαίνουσας οικονομικής ανάπτυξης, η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας έχει πυροδοτήσει την ανοδική κούρσα των ιαπωνικών μετοχών.

Με οδηγούς την αυξημένη κατανάλωση και την ισχυρή εγχώρια ζήτηση, την εμπιστοσύνη στο γεν και τα οφέλη που απολαμβάνει η Ιαπωνία από την εκρηκτική ανάπτυξη της Κίνας, η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας είναι πολύ ισορροπημένη και δεν φαίνεται να είναι βραχύβια.