You are here

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αιγυπτίου Προέδρου με τον Λιβανέζο ομόλογο του

05/08/2020 15:15

Την αλληλεγγύη της κυβέρνησης και του λαού της Αιγύπτου με τον αδελφικό λαό του Λιβάνου, εξέφρασε σήμερα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι σε επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του στον Λίβανο Μισέλ Αούν, μία ημέρα μετά από την τεράστια έκρηξη στη Βηρυτό, όπως δήλωσε η αιγυπτιακή Προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Αιγύπτιος ηγέτης τόνισε την αμέριστη διάθεση της χώρας του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον Λίβανο για να στηρίξει τη χώρα σε αυτή τη δοκιμασία του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι είναι στη διάθεση του Λιβάνου για όποια βοήθεια μπορεί να παράσχει. 

Να σημειωθεί ότι δύο Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν κατά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, όπως ανακοίνωσε η αιγυπτιακή πρεσβεία στο Λίβανο, ενώ έχουν χαθεί τα ίχνη ενός ακόμη Αιγυπτίου υπηκόου που πιστεύεται ότι βρισκόταν κοντά στον χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Η Αίγυπτος φώτισε τις Πυραμίδες με τη σημαία του Λιβάνου, δείχνοντας και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την αλληλεγγύη της προς το λαό της χώρας αυτής που επλήγη με τραγικό τρόπο από την πολύνεκρη έκρηξη του λιμανιού στη Βηρυτό.

ΚΥΠΕ