You are here

Τοπικές αρχές διεθνώς καλύπτουν έξοδα μετακίνησης υπαλλήλων μακριά από τις πόλεις

10/07/2020 12:36

Οι τοπικές αρχές σε διάφορες πόλεις στον κόσμο προσπαθούν να δώσουν κίνητρα σε υπαλλήλους για να μετακινηθούν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, σε χωριά και στα ορεινά στοχεύοντας στην αναζωογόνηση αυτών των περιοχών αλλά και στην αποσυμφόρηση των κέντρων των πόλεων.

Η πανδημία άλλαξε άρδην την εργασία και πλέον η τηλεργασία είναι επιλογή πολλών εταιρειών κάτι που εκμεταλλεύονται και οι τοπικές αρχές για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη χωριών και απομακρυσμένων πόλεων.

Η τοπική κυβέρνηση στην πόλη Σαβάνα στην πολιτεία της Γεωργίας στις ΗΠΑ προσφέρει προσφέρει έως και 2,000 δολάρια και καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης σε νεαρούς υπαλλήλους που επιθυμούν να εργαστούν εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα προσέλκυσης νεαρών υπαλλήλων με στόχο να αναπτυχθεί η πόλη και να υπάρξει ευημερία.

Στην επαρχία της Εμίλια Ρομάνια οι αρχές δίνουν έως και 30,000 ευρώ σε νεαρές οικογένειες και ζευγάρια με την προϋπόθεση να εγκατασταθούν στα χωριά της περιοχής ή και στα Απέννινα Ορη. Το πρόγραμμα άρχισε το Μάϊο και στοχεύει στην αναζωογόνηση της επαρχίας που πλήγηκε από τον κορωνοϊό. Οι αιτητές πρέπει να είναι κάτω των 40.

Το χωριό Μισίμα στην Ιαπωνία, που βασικά αποτελείται από 3 μικρά νησάκια, προσφέρει έως και 85,000 γεν δηλαδή περίπου 800 δολάρια το μήνα για περίοδο 3 ετών σε όσους αποφασίσουν να εγκατασταθούν εκεί. Επίσης δίνεται και εφάπαξ 300,000 γεν. Οι αιτητές πρέπει να είναι κάτω των 55 ενώ δίνονται και άλλα κίνητρα σε οικογένειες με παιδιά.

Η πόλη Τοπέκα στο Κάνσας των ΗΠΑ δίνει 15,000 δολάρια σε υπαλλήλους και εταιρείες με την προϋπόθεση να ενοικιάσουν σπίτι εκεί. Η πόλη πλήγηκε λόγω του κορωνοϊού και προσπαθεί να ανακάμψει με τηλεργασία και άλλα κίνητρα.

Το χωριό Τσίνκουεφροντι στην Καλαβρία της Ιταλίας αποφάσισε να παραχωρήσει τα εγκαταλελειμμένα σπίτια της περιοχής με τις προσφορές να ξεκινούν από το ένα ευρώ. Τα έξοδα ανακαίνισης επιβαρύνουν τους νέους ιδιοκτήτες. Παρόμοιο πρόγραμμα εφαρμόζει και το χωριό Ζαμπούκα στην Σικελία. Επίσης στη Λουσέρνα στη βόρεια Ιταλία οι αρχές παραχώρησαν σπίτια δωρεάν σε ζευγάρια ηλικίας από 18-40 ετών τα οποία όμως πρέπει να κάνουν εθελοντική εργασία για την κοινότητα.

Από το 2018 η Τάλσα στην Οκλαχόμα εφαρμόζει πρόγραμμα προσέλκυσης νέων και τους πρώτους  δύο μήνες της πανδημίας οι αιτήσεις εκτοξεύτηκαν.