You are here

Τουλάχιστον 261 νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα Ινδίας

03/06/2023 17:23

Η επιχείρηση διάσωσης στον τόπο του χειρότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ινδία εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ολοκληρώθηκε το Σάββατο, δήλωσε ένας συντονιστής.

«Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος από την αίθουσα ελέγχου έκτακτης ανάγκης του Μπαλασόρε που δημιουργήθηκε για το τριπλό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες επιβάτες απομακρύνθηκαν από τον τόπο του ατυχήματος, είπε.

Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα, που επικαλούνται αξιωματούχους, τουλάχιστον 261 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 261, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της South Eastern Railway. Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP είχε νωρίτερα επικαλεστεί έναν αξιωματούχο ότι 288 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο Πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, έφτασε στο σημείο, μίλησε με τους διασώστες και επιθεώρησε τα συντρίμμια. Είναι πιθανό να επισκεφθεί νοσοκομεία και να δει τους επιζώντες.

Οι οικογένειες των νεκρών θα λάβουν 1 εκατομμύριο ρουπίες (11,320 ευρώ), ενώ οι σοβαρά τραυματίες θα λάβουν 200.000 ρουπίες, με 50.000 ρουπίες για ελαφρούς τραυματισμούς, δήλωσε ο Υπουργός Σιδηροδρόμων, Ασγούνι Βάισναου. Ορισμένες κυβερνήσεις των πολιτειών έχουν επίσης ανακοινώσει αποζημιώσεις.

Το δυστύχημα συνέβη στα ανατολικά της χώρας όταν ένα επιβατικό τρένο βγήκε από τις γραμμές και χτύπησε ένα άλλο. Ένα τρένο στο ατύχημα της Παρασκευής χτύπησε επίσης ένα εμπορευματικό τρένο που ήταν σταθμευμένο κοντά στην περιοχή Μπαλασόρε στην πολιτεία Οντίσα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τραυματίστηκαν περίπου 1.000 άτομα.

Ένα πιθανό σφάλμα σήματος οδήγησε στην τραγωδία, σύμφωνα με μια αρχική κυβερνητική αναφορά που είδε το Reuters.