You are here

Τουλάχιστον 31 νεκροί από κατολίσθηση στην Ουγκάντα

12/10/2018 12:19

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που προκλήθηκε χθες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις σε πόλη στην ανατολική Ουγκάντα δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Προς το παρόν ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 31", δήλωσε ο Μάρτιον Οουορ, σημειώνοντας ότι τώρα γίνει αποτίμηση της κατάστασης από τα σωστικά συνεργεία, τα οποία ερευνούν για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων.

Η κατολίσθηση αυτή σημειώθηκε χθες το απόγευμα μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί στην πόλη Μπουκαλάσι, η οποία βρίσκεται στις πλαγιές του όρους `Αλγκον. "Οι περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ βρισκόντουσαν στην αγορά. Από την κατολίσθηση τεράστιοι βράχοι έπεσαν μέσα σε ποτάμι το οποίο υπερχείλισε και τα νερά του παρέσυραν τους ανθρώπους", διευκρίνισε ο Οουορ, ο οποίος είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των καταστροφών.

Μια φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter η πτέρυγα του Ερυθρού Σταυρού στην Ουγκάντα δείχνει ξεριζωμένα δέντρα που έχουν πέσει στο έδαφος. Η υπηρεσία αρωγής ανακοίνωσε παράλληλα ότι θύματα της καταστροφής αυτής είναι εκτός από τους ανθρώπους και ζώα, ενώ και πολλά σπίτια καταπλακώθηκαν.

ΚΥΠΕ