You are here

Τραμπ: H συμφωνία με την Κίνα μπορεί να είναι πολύ κοντά

22/11/2019 16:30

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε στον Κινέζο ομόλογο ότι «αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να είναι ισότιμη». Θέλουμε να εργαστούμε για να υπογραφεί συμφωνία, τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ.

Η εμπορική συμφωνία με την Κίνα μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά, δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δηλώσεις του στο Fox News, ο κ. Τραμπ τόνισε πως ενημέρωσε τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ότι «αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να είναι ισότιμη».
Όσον αφορά το άλλο ζήτημα που περιπλέκει τις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να συμπαρασταθούν στο Χονγκ Κονγκ αλλά πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι και στο πλευρό του προέδρου Σι.

Εν τω μεταξύ, ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι θέλει να υπογραφεί το συντομότερο η κατ' αρχάς συμφωνία για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα διστάσει» να συνεχίσει τον εμπορικό πόλεμο, παρότι υπενθύμισε ότι δεν τον άρχισε η χώρα του και επέμεινε πως το Πεκίνο καταβάλλει προσπάθειες να τερματιστεί.

«Θέλουμε να εργαστούμε για να συναφθεί κατ' αρχάς συμφωνία, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της σχέσης μεταξύ ίσων», σημείωσε ο Σι απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Νέο Οικονομικό Φόρουμ, εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία Bloomberg LP -στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων το ομώνυμο πρακτορείο ειδήσεων- στο Πεκίνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αν χρειαστεί, θα δώσουμε μάχη, αλλά εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να μην έχουμε εμπορικό πόλεμο. Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον εμπορικό πόλεμο, δεν είναι κάτι που θέλουμε», πρόσθεσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Πηγή: Euro2day