You are here

Tραμπ: Η Fed αύξησε πολύ γρήγορα τα επιτόκια

19/07/2019 17:45

Η αμερικανική οικονομία θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση αν η Fed δεν ακολουθούσε λανθασμένη νομισματική πολιτική, υποστήριξε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Νέα επίθεση στην κεντρική τράπεζα εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απηύθυνε νέα έκκληση για μείωση επιτοκίων και για τερματισμό της «τρελής ποσοτικής σύσφιξης».

«Εξαιτίας του λανθασμένου τρόπου σκέψης στη Fed, πληρώνουμε πολύ υψηλότερα επιτόκια από χώρες οι οποίες δεν συγκρίνονται μαζί μας όσον αφορά την οικονομία. Με άλλα λόγια, το κόστος μας για επιτόκια είναι πολύ υψηλότερο από ότι άλλων χωρών, ενώ θα έπρεπε να είναι χαμηλότερο» ανέφερε.

«Είμαστε σε έναν Παγκόσμιο ανταγωνισμό και κερδίζουμε άνετα, αλλά όχι χάρη στη Fed. Αν δεν είχαν ενεργήσει τόσο γρήγορα και «τόσο πολύ», θα πηγαίναμε πολύ καλύτερα από ότι τώρα. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε άνευ προηγουμένου πλούτο και επιτυχία για τις ΗΠΑ, Ανάπτυξη, που θα μείωνε σημαντικά το χρέος. Μην την χαραμίσετε» έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ.

«Fed: Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πληθωρισμός!» πρόσθεσε.

Πηγή: Euro2day