You are here

Τραμπ: Ο Πούτιν «είναι ανταγωνιστής, δεν είναι εχθρός»

12/07/2018 14:56

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος κορυφής που θα έχει τη Δευτέρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ίσως είναι το ευκολότερο κομμάτι της επίσκεψής του στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα δεν είναι εχθρός.

Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες αν ο Πούτιν αποτελεί απειλή, ο Τραμπ απάντησε: "Δεν θέλω να είναι και για αυτό τον λόγο έχουμε το ΝΑΤΟ".

"Είναι ένας ανταγωνιστής", τόνισε. "Είναι εχθρός μου; Δεν είναι εχθρός μου (...) Εκείνος εκπροσωπεί τη Ρωσία, κι εγώ εκπροσωπώ τις ΗΠΑ (...) Ελπίζω κάποια ημέρα ίσως να είναι φίλος. Δεν τον ξέρω πολύ καλά", πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι στη διάρκεια της διμερούς τους συνάντησης θα αναφερθεί σε μια σειρά θεμάτων, όπως ο έλεγχος των όπλων, η Συρία και η Ουκρανία.

"Θέλουμε να μάθουμε για τη Συρία. Θα συζητήσουμε για τη (ρωσική) παρέμβαση (στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016) (...) Θα μιλήσουμε για την Ουκρανία", εξήγησε.

ΚΥΠΕ