You are here

Τρεις νεκροί και 20 τραυματίες από σεισμό στο Ιράν

08/11/2019 07:17

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών - σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) - έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν, μεταδίδει το αγγλόφωνο ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.

Κατά δεδομένα που δημοσιοποίησε το USGS, ο σεισμός έγινε 60 χιλιόμετρα από την πόλη Χαστρούντ, στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, λίγο πριν από τις 02:30 τοπική ώρα [01:00 ώρα Κύπρου].

Σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, ο σεισμός, που είχε εστιακό βάθος μόλις 8 χιλιομέτρων, ακολουθήθηκε από τέσσερις μετασεισμικές δονήσεις μεταξύ 4,1 και 4,8 βαθμών. Το εστιακό βάθος των μετασεισμών ήταν 10 χιλιόμετρα.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA και η κρατική τηλεόραση μετέδωσαν ότι έγινε ο σεισμός, χωρίς όμως να κάνουν λόγο για θύματα ή ζημιές. Το πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε πως αρκετοί πολίτες πανικοβλήθηκαν και βγήκαν από τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα. Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις είναι συχνές στην Ισλαμική Δημοκρατία.

ΚΥΠΕ