You are here

Τρεις νεκροί στην Ιάβα εξαιτίας του σεισμού 6 βαθμών, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Μπαλί

11/10/2018 07:06

 Σεισμική δόνηση 6 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά των νησιών της Ιάβας και του Μπαλί σήμερα, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, να υποστούν ζημιές κτίρια και να καταληφθούν από πανικό κάτοικοι.

Ο σεισμός, στη Θάλασσα του Μπαλί, ταρακούνησε κτίρια στο Μπαλί, όπου ορισμένοι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους στην πρωτεύουσα Ντενπάσαρ.

Στο Μπαλί διεξάγεται η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 19.000 αντιπρόσωποι και προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων υπουργών κυβερνήσεων, επικεφαλής κεντρικών τραπεζών αλλά και ορισμένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Τρεις άνθρωποι στην Ανατολική Ιάβα καταπλακώθηκαν όταν ένα κτίριο κατέρρευσε ενώ ακόμη πολλοί από τους κατοίκους κοιμούνταν, εξήγησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Κατά το USGS, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σουμπερανιάρ, στην Ιάβα. Τον περασμένο μήνα, σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών και τσουνάμι έπληξαν τη νήσο Κελέβη της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα πάνω από 2.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 5.000 αγνοούνται ακόμη.

ΚΥΠΕ