You are here

Τρίτη διαδοχική άνοδος στο Τόκιο

17/09/2003 10:36
Τα σχόλια της Fed για εμφάνιση ενδείξεων ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια, στα χαμηλότερα επίπεδα των 45 τελευταίων ετών, στο 1%, είχαν θετικό αντίκτυπο στην αγορά του Τόκιο, όπου ο Nikkei έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,95% στις 10.990 μονάδες, ενώ ο Topix αποκόμισε κέρδη 1,86%, στις 1.062 μονάδες.

Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 11.169 μονάδες, με κέρδη 0,89% αντίστοιχα. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών όπως της Canon και της Honda Motor, ενώ οι τράπεζες για μια ακόμη μέρα είχαν σημαντικά κέρδη.

Η μετοχή της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, Mizuho Financial Group, κατέγραψε άνοδο 10% ενώ της UFJ Holdings Inc σημείωσε κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

Θετικά επηρέασε την αγορά και η δημοσκόπηση της Merrill Lynch ανάμεσα σε 276 κορυφαίους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, η οποία έδειξε ότι οι περισσότεροι προτιμούν τις μετοχές παρά τα ομόλογα.

Στην ίδια έρευνα επίσης αναφέρθηκε ότι πολλοί fund managers σχεδιάζουν και την αύξηση των τοποθετήσεών τους στην ιαπωνική αγορά.