You are here

Τρίτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

30/08/2019 17:28

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές εν μέσω αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,53% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Σε θετικό έδαφος κινούνται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ενδείξεις πιθανής αποκλιμάκωσης της εμπορικής κόντρας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,4% στις 26.461 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,35% στις 8.001 μονάδες, ενώ ο S&P 500ενισχύεται 0,38% στις 2.935 μονάδες.

To κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα παραμένουν σε επικοινωνία. Την Πέμπτη εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας είχε δηλώσει πως το Πεκίνο δεν επιθυμεί μια κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 1,4% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο από 1,3% τον προηγούμενο μήνα.

Άνοδο 0,1% κατέγραψε το προσωπικό εισόδημα, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες κινήθηκαν 0,4% υψηλότερα. Το ποσοστό αποταμίευσης υποχώρησε στο 7,7%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,65% στα 56,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,1% στα 1.535 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. H ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,104 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει άνοδο δύο μονάδες βάσης στο 1,526%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 4% στα 230 δολάρια. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κέρδισε απαλλαγή από τον κινεζικό φόρο 10% επί των πωλήσεων αυτοκινήτων, μετά την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Ελον Μασκ, στη χώρα.

Η εξαίρεση, που προηγουμένως εφαρμοζόταν μόνο στις εγχώριες ηλεκτρικές αυτοκινητοβιομηχανίες, επηρεάζει όλα τα μοντέλα της Tesla που πωλούνται στην Κίνα.

Πηγή: Euro2day