You are here

Twitter: Απολύσεων συνέχεια και νέο σόου Μασκ

22/11/2022 10:36

Σε νέες απολύσεις στο Twitter προχώρησε ο Έλον Μασκ, περιορίζοντας περαιτέρω ένα προσωπικό ήδη αποδεκατισμένο από περικοπές και παραιτήσεις. Τώρα ήταν η σειρά του πιο «υπάκουου» τμήματος πωλήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ είχε στείλει τελεσίγραφο στους εργαζόμενους: «Υπερεντατική δουλειά ή έξω». Οι υπάλληλοι των πωλήσεων δέχτηκαν να παραμείνουν σε μεγαλύτερο βαθμό, σε σχέση με τους εργαζομένους σε τεχνικά τμήματα, όπου οι παραιτήσεις ήταν μαζικές, μεταδίδει το Bloomberg. 

Νέα ειδοποιητήρια απολύσεων άρχισαν ωστόσο να αποστέλλονται την Κυριακή, χωρίς να διασαφηνίζεται πόσοι θα επηρεαστούν στον τρέχοντα γύρο περικοπών. 

Το τμήμα πωλήσεων συνήλθε σε ολομέλεια, παρουσία του Μασκ και του νέου επικεφαλής πωλήσεων Κρις Ρίντι. Πολλοί εργαζόμενοι ανέμεναν να ανακοινωθούν νέες περικοπές θέσεων εργασίας, ωστόσο ο μεγιστάνας αναλώθηκε σε παρουσίαση των νέων σχεδίων του, ιδίως όσον αφορά την απόφασή του να επανενεργοποιήσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης - την οποία βέβαια εκ των υστέρων απέρριψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Και στα καλά καθούμενα άρχισαν να μοιράζονται οι απολύσεις. 

H εσωτερική καταμέτρηση, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 2.750 εργαζομένους. Το Twitter είχε περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους πριν αναλάβει ο Μασκ στα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή: Euro2day