You are here

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη Morgan Stanley

19/01/2022 16:24

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Morgan Stanley για το δ΄ τρίμηνο του 2021, καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα της Γουόλ Στριτ κεφαλαιοποίησε την έκρηξη των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, λαμβάνοντας μεγάλες προμήθειες μέσω της παροχής συμβουλών για τις συμφωνίες.

Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 3,59 δισ. δολάρια, ή 2,01 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 3,27 δισ. δολάρια ή 1,81 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,91 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 14,52 δισεκατομμύρια δολάρια το δ΄ τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με 13,59 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Η μονάδα διαχείρισης συγχωνεύσεων και εξαγορών της τράπεζας κατέγραψε ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο με τα έσοδα να αυξάνονται περισσότερο από 10%, στα 6,25 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Τα αποτελέσματα της Morgan Stanley ολοκλήρωσαν μια σεζόν μικτών κερδών για τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ που εκμεταλλεύτηκαν την έκρηξη στις συγχωνεύσεις και εξαγορές, αλλά επλήγησαν από τις αδύναμες συναλλαγές και τα υψηλότερα έξοδα, τα οποία εκτινάχθηκαν σε μια προσπάθεια των τραπεζών να διατηρήσουν το βασικό τους προσωπικό σε έναν αγώνα των τραπεζών να προσελκύσουν τα ταλέντα του τομέα.
 
Η Morgan Stanley, η οποία διαχειρίστηκε 420 συμφωνίες πέρσι, κατέλαβε την τρίτη θέση στους πίνακες της παγκόσμιας επενδυτικής τραπεζικής, μετά τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Goldman Sachs και JPMorgan Chase, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.
 
Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 6% στα 2,43 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μονάδα περιλαμβάνει τις συμβουλευτικές επιχειρήσεις της τράπεζας, την αναδοχή μετοχών και τις επιχειρήσεις αναδοχής σταθερού εισοδήματος.