You are here

Υποχωρεί η Wall Street εν αναμονή της Fed

22/05/2019 17:18

Μικρή πτώση σημειώνουν οι δείκτες εν μέσω ανησυχιών για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου. Απώλειες πάνω από 1% για το αργό. Βουτιά 9% για την Qualcomm. Στο 2,41% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου και η βουτιά της μετοχής της Qualcomm ασκεί πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 25.790 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 7.765 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,36% στις 2.853 μονάδες.

O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι δεν έχει προγραμματίσει ακόμα κάποιο ταξίδι στο Πεκίνο για τη συνέχιση των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα, κάτι το οποίο προσγείωσε τις προσδοκίες για άμεση αποκλιμάκωση της εμπορικής κόντρας μετά το «μπλόκο» των ΗΠΑ στη Huawei.

Οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο και στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης που πραγματοποίησε η Fed τον περασμένο Απρίλιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,38% στα 62,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,1% στα 1.275 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,116 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,41%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Qualcomm βουτάει 9%, μετά την απόφαση δικαστή ότι η κορεατική εταιρεία ακολούθησε μονοπωλιακές πρακτικές, περιορίζοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά τσιπ για κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: Euro2day