You are here

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στην Κίνα

14/10/2019 17:23

Μικρή πτώση σημειώνουν οι δείκτες, με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο. Ενισχύονται χρυσός και γεν. Διολισθαίνει το ευρώ. Στο 1,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτάει 2,1% το αργό.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Κίνα ζητάει περαιτέρω συνομιλίες, προτού υπογράψει και επίσημα την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,15% στις 26.781 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 8.046 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,13% στις 8.046 μονάδες.

Tην Παρασκευή, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία στην πρώτη φάση της συμφωνίας με την Κίνα. Ωστόσο, το Πεκίνο μετέδωσε τη Δευτέρα ότι μπορεί να στείλει αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του αντιπροέδρου Λίου Χε για να οριστικοποιήσει μία γραπτή συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να υπογραφεί τον επόμενο μήνα στη Χιλή, στη Διάσκεψη Κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού.

Σύμφωνα επίσης με το πρακτορείο, η Κίνα θέλει να καταργηθεί και η προγραμματισμένη αύξηση δασμών του Δεκεμβρίου, κάτι που η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει ακόμη εγκρίνει.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,1% στα 53,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,47% υψηλότερα, στα 1.495 δολάρια ανά ουγγιά.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων, με τις JP Morgan, Goldman Sachs και Citibank να ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,102 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,732%.

Πηγή: Euro2day