You are here

Eurostat: Το 18% πληθυσμού Κύπρου είναι πολίτες τρίτων χωρών

25/06/2020 13:47

Την 1η Ιανουαρίου 2019, 21,8 εκατομμύρια πολίτες τρίτων χωρών ζούσαν σε ένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 5% του πληθυσμού της ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, επιπλέον, υπήρχαν 13,3 εκατομμύρια άνθρωποι που ζούσαν σε ένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου 2019 με την ιθαγένεια άλλου κράτους μέλους της ΕΕ, κάτι που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 3% του πληθυσμού της ΕΕ. Τα υψηλότερα μερίδια μη υπηκόων καταγράφονται στο Λουξεμβούργο, τα χαμηλότερα στην Πολωνία και τη Ρουμανία

Σε σχετικούς όρους, το κράτος μέλος της  ΕΕ με το μεγαλύτερο μερίδιο μη υπηκόων ήταν το Λουξεμβούργο, στο 47% του συνολικού πληθυσμού του. Στην Κύπρο (18%), τη Μάλτα, την Αυστρία, την Εσθονία, τη Λετονία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ισπανία παρατηρήθηκε επίσης υψηλό ποσοστό αλλοδαπών πολιτών (10% ή περισσότερο). Αντιθέτως, οι μη υπήκοοι αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού στην Πολωνία και τη Ρουμανία. Στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, η πλειοψηφία των μη υπηκόων ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Στην Ελλάδα το ποσοστό των υπηκόων τρίτων κρατών είναι 6%.