You are here

Συνέρχεται η Διυπουργική για μεταναστευτικό

10/03/2020 10:12

Συνεδριάζει από τις 9:00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο η Διυπουργική Επιτροπή για το μεταναστευτικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ενώ ακολουθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα.
 
Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης και ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. Παίρνουν, επίσης, μέρος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.
 
Ακολούθως, στις 10:30, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για το μεταναστευτικό.
 
Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ότι κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, οι θέσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για το προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό και αναλόγως θα ληφθούν αποφάσεις.