You are here

Μέτρα τον Μάιο για ενίσχυση πολύτεκνης οικογένειας

24/02/2020 15:24

Συγκεκριμένα μέτρα για περαιτέρω ενίσχυση της δημογραφικής πολιτικής και κατ` επέκταση της πολύτεκνης οικογένειας θα ανακοινώσει εντός Μαΐου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, ύστερα από συνάντηση σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη και της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμλιανίδου.

Ο κ. Σεντώνας ανέφερε πως "έγινε συζήτηση σε ένα πολύ δημιουργικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη σταδιακή αποκατάσταση των ωφελημάτων αλλά και επιδομάτων που το κράτος δίδει προς τις πολύτεκνες οικογένειες".

"Σε σχέση με τη γενικότερη παροχή κινήτρων αλλά και λήψη μέτρων για την αύξηση των γεννήσεων και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, υπενθυμίζουμε ότι έχει καταρτιστεί και εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο Δράσης Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και ως προς αυτό γίνονται όλες οι αναγκαίες μελέτες προκειμένου η κυβέρνηση να ενισχύσει περαιτέρω τόσο τη δημογραφική πολιτική αλλά κατά συνέπεια και την πολύτεκνη οικογένεια. Τα συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντός Μαΐου", πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, ο κ. Σεντώνας είπε πως είναι μια σειρά από μέτρα που η Κυβέρνηση ανέλαβε αυτά τα χρόνια προκειμένου να ενισχυθεί η πολύτεκνη οικογένεια.

Επιπρόσθετα, είπε,  έχει καταρτιστεί το Σχέδιο Δράσης για τη Δημογραφική και Οικογενειακή Πολιτική, ένα σχέδιο δράσης που αφορά το 2019 και το 2020 και για την υλοποίησή του εκπονούνται από το Υπουργείο Εργασίας οι σχετικές μελέτες πάνω στις οποίες θα βασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που η Κυβέρνηση προτίθεται να λάβει.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΚΧΡ)