You are here

Αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

26/01/2004 18:38
Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για καταβολή του επιδόματος θέρμανσης ύψους 200 λιρών σε όσες οικογένειες διαμένουν σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι αιτήσεις για παραχώρηση του βοηθήματος έχουν αποσταλεί στις Επαρχιακές Διοικήσεις Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου απ΄ όπου θα διανεμηθούν στους κοινοτάρχες των ορεινών κοινοτήτων.

Οι οικογένειες που διαμένουν μόνιμα άνω του προκαθορισμένου υψόμετρου καλούνται από το υπουργείο «να προμηθευτούν από τους κοινοτάρχες τους και να συμπληρώσουν την αίτηση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο (μια αίτηση ανά νοικοκυριό με πιστοποίηση του κοινοτάρχη)».

Οι αιτήσεις θα παραδοθούν «κατά προτίμηση» στους οικείους κοινοτάρχες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τις προωθήσεις την Υπηρεσία ή θα πρέπει να παραδοθούν απευθείας στα γραφεία της Υπηρεσίας, οδός Τεύκρου 6, Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αφορά μόνο τις ορεινές περιοχές. Στις άλλες δύο κατηγορίες που θα λάβουν επίδομα (70 λίρες για συνταξιούχους και 200 λίρες για οικογένειες που λαμβάνουν δημόσιο βοήθημα) δεν χρειάζεται υποβολή αιτήσεων –άρχισε η αποστολή των επιταγών.

· Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο τηλ. 22804023.