You are here

ΠτΔ: Προτεραιότητα οι διαρθρωτικές αλλαγές κράτους

17/09/2020 18:01

Προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει  η συνέχιση της συνετής εφαρμογής της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, επικεντρωμένης στην εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών του κράτους και των δομών του, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο χαιρετισμό του στην 59η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΛΚ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, τόνισε ότι «οι κρίσεις που περάσαμε τα τελευταία χρόνια κατέδειξαν καταφανώς τη σπουδαιότητα και την ιδιαίτερη σημασία υιοθέτησης στοχευμένης στρατηγικής»

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι  κύριο μέλημά της κυβέρνησης παραμένει ο μετριασμός του κοινωνικοοικονομικού αντίκτυπου από την κρίση του κορωνοϊού και η γρήγορη επαναφορά όλων των τομέων της οικονομίας σε πλήρη λειτουργία.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι ιδιαίτερης σημασίας είναι το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αναμένεται να κατατεθεί ποσό ύψους €1.09 δισ. στην κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την ολοκλήρωση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην πράσινη οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση.

Τόνισε ότι «επειδή γνωρίζω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας για την πλήρη αξιοποίηση του εν λόγω ταμείου  θα εκτιμούσα τη λήψη σχετικών εισηγήσεων».

Αναφερόμενος, ειδικότερα  στην πανδημία του κορωνοϊού, είπε ότι «γνωρίζω καλά και κατανοώ πλήρως τις ανησυχίες σας όσον αφορά τον βαθμό επηρεασμού της κυπριακής οικονομίας, τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που είναι δυνατόν αυτή να επιφέρει».

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, οι ανησυχίες κατέδειξαν τη σημασία της συλλογικής δουλειάς, της συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και τους κοινωνικούς εταίρους, ως επίσης των επωφελών συνεργειών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΣΕΛΚ, είπε ότι «στη νέα προσπάθεια που καταβάλουμε για να ανταπεξέλθουμε των προκλήσεων που δημιούργησε η πανδημία, επενδύουμε και στην αξιοποίηση της δικής σας δυναμικής, της τεχνογνωσίας αλλά και των εξειδικευμένων γνώσεων που διακρίνουν τα μέλη του συνδέσμου».

Η.Ε.