You are here

Αυστηρή κριτική του διοικητή ΚΤ στην κυβέρνηση (1)

08/05/2003 14:38
Με σαφώς πιο ξεκάθαρο και έντονο τρόπο απ’ ότι ποτέ προηγουμένως, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας άσκησε σήμερα αυστηρή κριτική στη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξητικές τάσεις του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ρυθμού πληθωρισμού.

Μιλώντας στο περιθώριο της ανακοίνωσης της απόφασης της ΕΝΠ να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Πρέπει να υπάρχει ένας σοβαρός προβληματισμός αναφορικά με την πορεία των δημοσίων οικονομικών». Σημειώνοντας επιπρόσθετα ότι ο ίδιος προβληματισμός πρέπει να απασχολήσει όλους και για την πορεία του πληθωρισμού ο οποίος ήδη βρίσκεται σε πολύ υψηλά, σχετικώς, επίπεδα.

Παράλληλα ο διοικητής της ΚΤ εξέφρασε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο την δυσφορία του γιατί τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν κυβέρνηση, δεν ενημέρωσαν την Κεντρική Τράπεζα για τα μέτρα στήριξης των Τ/κ και το όποιο κόστος αυτά θα έχουν στα δημόσια οικονομικά. Πρόσθεσε πάντως ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και ότι εντός των ημερών η ΚΤ θα λάβει όλες τις πληροφορίες και θα προβεί στις δικές της εκτιμήσεις για το κόστος αυτών των μέτρων στην κυπριακή οικονομία.

Εκτενέστερη είδηση αργότερα…

Του Κυριάκου Κυριακίδη