You are here

Ετοιμάζουν μέτρα για δημοσιονομική «βόμβα»

09/04/2019 14:13

Το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για μελέτη και προετοιμασία τυχόν εναλλακτικών μέτρων για τις επιπτώσεις της απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα στο δημόσιο τομέα.

Μετά τη συνεδρία, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι εν συνεχεία τα μέτρα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η κ. Βασιλείου σημείωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενημερώθηκε από τον υπουργό οικονομικών για τις επιπτώσεις της απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα στο δημόσιο τομέα.

Το υπουργικό συμβούλιο επαναβεβαίωσε την απόφαση όπως εισηγηθεί στον γενικό εισαγγελέα να καταθέσει εκ μέρους της κυβέρνησης, έφεση στο ανώτατο δικαστήριο, ενεργώντας παράλληλα προς αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης μέχρι την τελική κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου για την έφεση.  Όπως επίσης και για να εξετασθεί το ενδεχόμενο τροποποίησης του Συντάγματος κατά τρόπο που να μην τίθεται εν αμφιβόλω η συνταγματικότητα όποιων νέων σχετικών μέτρων.