You are here

Ενοχλημένος ο Μάρκος

20/07/2003 20:16
Ενοχλημένος παρουσιάστηκε την Κυριακή ο Υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού από τη διαρροή στα ΜΜΕ των προτάσεων που προτίθεται να υποβάλει το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μιλώντας στη Λάρνακα μετά το τέλος μνημόσυνου για τους πεσόντες κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο την 20η Ιουλίου του 1974 ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα οι προτάσεις του Συμβουλίου να γίνονται απευθείας στον Πρόεδρο και όχι μέσω των ΜΜΕ.

Το Σάββατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ανέφερε ότι το ΣΟΕ θα εισηγηθεί στον πρόεδρο Παπαδόπουλο τη συζήτηση του θέματος της οικονομίας στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων αυτό έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και δικαιούται να υποβάλει εισηγήσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Κυπριανού, αλλά η οικονομική πολιτική καθορίζεται από το «Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών».

Αναφερόμενος στο θέμα των προϋπολογισμών του 2004, ο κ. Κυπριανού είπε ότι από αύριο θα ξεκινήσει επαφές με τους συναδέλφους του Υπουργούς για να επιλύσει εκκρεμότητες που δεν έγινε κατορθωτό να επιλυθούν σε υπηρεσιακό επίπεδο. Αύριο θα γίνει επίσης η παρουσίαση στην Επιτροπή Οικονομικών του νέου συστήματος οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης, το οποίο θα περιλαμβάνει και το νέο σύστημα του προϋπολογισμού του κράτους. Με το νέο σύστημα θα είναι ευκολότερη η μελέτη, η κατάρτιση και ο έλεγχος των δημοσίων δαπανών. Το σύστημα θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη.