You are here

Κυβέρνηση: Ξεχάστε μετοχοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις

23/10/2003 15:30
Την αμετακίνητη πολιτική της κυβέρνησης Παπαδόπουλου, κατά των μετοχοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών επανατόνισε σήμερα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης. Πολιτική της κυβέρνησης είναι ότι «δεν θα υπάρξει αποξένωση κρατικής περιουσίας υπό οποιαδήποτε μορφή», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ούτε και απαιτείται τούτο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκείνο το οποίο απαιτείται και θα διασφαλισθεί είναι η δημιουργία ανταγωνιστικού κλίματος», είπε.

Κληθείς δε να διευκρινίσει τα περί δημιουργίας ανταγωνιστικού κλίματος, ο εκπρόσωπος έφερε ως παράδειγμα την επικείμενη παραχώρηση άδειας τηλεπικοινωνιών σε άλλες εταιρείες σε συναγωνισμό με την ΑΤΗΚ. Πρόκειται όπως υποστήριξε για «διασφάλιση κλίματος ανταγωνισμού, το οποίο απολήγει προς όφελος των καταναλωτών», προσθέτοντας πως αναφέρεται σε ελεύθερο ανταγωνισμό και όχι μονοπώλια, τα οποία αποκλείονται από την ΕΕ.

Απαντήσεις σε Προδρόμου

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης παράλληλα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, είπε πως ξενίζει και η αναφορά του κ. Προδρόμου ότι δεν έχει προωθηθεί το σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, παραπέμποντας στη δεκαετή διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως είπε, όπου «ήταν σημαία της οικονομικής τους πολιτικής οι ιδιωτικοποιήσεις πράγμα όμως που δεν έγινε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας εκείνης».

Συνεχίζοντας με τις δηλώσεις Προδρόμου, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι «ξενίζουν» οι αναφορές σε στενή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, αντιπαραθέτοντας ότι «πρόκειται για σωστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών».

Ο Εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ξενίζει επίσης, «η αναφορά σε μη συμπερίληψη στον προϋπολογισμό εσόδων τα οποία θα προκύψουν από τη φορολογική αμνηστία». Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, δεν είναι λογικό να συμπεριλαμβάνονται έσοδα στον προϋπολογισμό, τα οποία εξαρτώνται από την ψήφιση ειδικής νομοθεσίας και μάλιστα πριν ακόμα κατατεθεί ειδικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Επεσήμανε τέλος ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού έχει ήδη δώσει συνέντευξη Τύπου για τα θέματα αυτά «και ο χαρακτηρισμός του για συγυρισμένο προϋπολογισμό είναι ακριβής».