You are here

Προϋπολογισμοί – α’ φάση: 22 Οκτωβρίου

10/10/2003 16:53
Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, θα αρχίσει η πρώτη φάση της συζήτησης στη βουλή, για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2004. Σε συνεδρία της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο ΥΠΟΙΚ Μάρκος Κυπριανού θα αναλύσει την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και θα απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών για τη γενικότερη οικονομική πολιτική του κράτους και ειδικότερα για τους επιμέρους προϋπολογισμούς και του Γραφείου Προγραμματισμού.

Η δεύτερη φάση, θα αρχίσει αμέσως μετά, στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών, η οποία θα εξετάσει τους Προϋπολογισμούς του κάθε Υπουργείου χωριστά, εξετάζοντας ταυτοχρόνως και τους προϋπολογισμούς ημικρατικών οργανισμών και άλλων Υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων υπάγεται στα διάφορα Υπουργεία. Στην τρίτη φάση, που σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ τοποθετείται στα τέλη του τρέχοντος έτους, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη τριήμερη συζήτηση στη βουλή με την οποία τίθεται προς έγκριση ο προϋπολογισμός.

Ο ΥΠΟΙΚ Μάρκος Κυπριανού ανέφερε πως πρόθεση της βουλής και κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να υιοθετηθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2004 πριν το τέλος του χρόνου, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια.

Ο κ. Κυπριανού ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη ομιλία του στη βουλή για την παρουσίαση του Προϋπολογισμού, δεν θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου και θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία, διευκρινίζοντας πως αυτό αποφασίστηκε λόγω του προβλήματος με τις συχνές απουσίες είτε των μελών της Επιτροπής είτε του ιδίου του υπουργού Οικονομικών, λόγω υποχρεώσεων τους στις Βρυξέλλες.

Του Κυριάκου Κυριακίδη