You are here

Απλοποιείται το Κρατικό Μισθολόγιο

19/01/2004 18:33
Αναδιαρθώνεται η παρουσίαση του κρατικού μισθολογίου. Σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο που συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών, προβλέπεται η ενσωμάτωση στους βασικούς και πάγιους μισθούς του τιμαριθμικού επιδόματος κατά ποσοστό 220% από το συνολικό 239,14% που ισχύει σήμερα και του συνόλου των αυξήσεων που παραχωρήθηκαν από το 1980 και εντεύθεν και που ανέρχονται συνολικά στο 44,447% του βασικού μισθού κάθε κλίμακας.

Με την πλήρη αναδιάρθωση του, οι κλίμακες μισθοδοσίας των υπαλλήλων στον κρατικό και ημικρατικό τομέα δεν θα αφίστανται ουσιαστικά των πραγματικών μισθών όπως αυτοί διαμορφώνονται σήμερα και δεν θα προκαλείται σύγχυση σε σχέση με τους πραγματικούς μισθούς. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος του Νόμου θα είναι η 1η Ιανουαρίου 2004

Το ποσοστό του τιμαριθμικού επιδόματος που δεν θα περιληφθεί τώρα καθώς και οι όποιες αυξήσεις του τιμαρίθμου θα προστίθενται στους βασικούς μισθούς ανά διετία ή τριετία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα καταβάλλεται εν τω μεταξύ το ποσοστό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).