You are here

Τα είπαν Αναστασιάδης – Τουσκ για τουρκικές γεωτρήσεις

28/05/2019 15:18

Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι (12:30 τοπική ώρα ) στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου Τουσκ στο twitter, κατά τη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης τον ενημέρωσε με τις εξελίξεις σχετικά με τις γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τουσκ για τη συνεχιζόμενη παράνομη επέμβαση της Τουρκίας, και έγινε συντονισμός για συζήτηση του θέματος στην τακτική σύνοδο τον Ιούνιο».

Ο Πρόεδρος Τουσκ επανέλαβε ότι η ΕΕ στέκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο. Τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο και ο κ. Τουσκ θα μεταβούν αρχικά στην προ-Σύνοδο του ΕΛΚ, πριν από το άτυπο δείπνο των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 18:00 τοπική ώρα.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου θα συνεχίσει τις κατ` ιδίαν συναντήσεις του με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στις 17.20 με τους ηγέτες του Visegrad Group (V4) (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) και τέλος στις 17.45 με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.