You are here

Καταδικάζουν τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ

09/05/2019 12:35

Οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στρέφονται και κατά των συμφερόντων της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφερόμενος στην αντίδραση των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η Σύνοδος του οποίου πραγματοποιείται στη Ρουμανία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σίμπιου της Ρουμανίας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχοντας στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών μελών του ΕΛΚ που προηγείται του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Σίμπιου ενημέρωσε για τις κατάφορες και άνευ προηγουμένου παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου και για τις απειλούμενες γεωτρήσεις και οι εταίροι του στο ΕΛΚ καταδικάζουν την τουρκική παρέμβαση, καλούν την Τουρκία να εγκαταλείψει αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες, όπως σημειώνεται, στρέφονται όχι μόνο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και των συμφερόντων της ΕΕ»..

Παράλληλα, το ΕΛΚ σημειώνει ότι θα παρακολουθήσει την κατάσταση και θα ανταποκριθεί αναλόγως, δείχνοντας αλληλεγγύη στην Κυπριακή Δημοκρατία».