You are here

2 στους 3 ΑΚΕΛικούς ψήφισαν «όχι τώρα»

15/04/2004 00:06
Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ υιοθέτησε το αργά το βράδυ την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής να ζητηθεί αναβολή των δημοψηφισμάτων για να εξηγηθεί αντικειμενικά το Σχέδιο Ανάν στους πολίτες και για να γίνει περαιτέρω διαπραγμάτευση κάποιων θεμάτων.

Όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους λίγο μετά τα μεσάνυκτα ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 1097 σύνεδροι ή 64.8%, εναντίον 582 σύνεδροι ή 34.8%, ενώ υπήρξαν 11 αποχές, 3 άκυρα και 1 λευκό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για αναβολή των δημοψηφισμάτων ενώ, σε αντίθετη περίπτωση, θα καταψηφίσει το Πέμπτο Σχέδιο.

Νωρίτερα, εξερχόμενος του συνεδριακού χώρου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της αναβολής των δημοψηφισμάτων εξετάζεται από τον Αμερικανικό παράγοντα. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε, μάλιστα, ότι η αναβολή είναι «ρεαλιστικότατη».

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι μελετάται το ενδεχόμενο τα δημοψηφίσματα να πραγματοποιηθούν μόνο στη μία πλευρά, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί εφόσον το ΑΚΕΛ πληροφορηθεί για την ύπαρξη του.