You are here

Εγκαινιάστηκε το ΜΟΕ για διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας

11/07/2019 14:59

Σε εφαρμογή τέθηκε την Πέμπτη το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορά τη διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών, με την πρώτη κλήση να διενεργείται μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
 
Σύμφωνα με δήλωση των δύο ηγετών που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσαν σήμερα την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο το νησί, με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων και με στόχο να έρθουν πιο κοντά όλοι οι Κύπριοι.
 
Προστίθεται ότι η πρώτη κλήση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών στις 12.45 μμ, με τη διευκόλυνση της Ειδικής Αντιπροσώπου/ Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, επιβεβαιώνοντας ότι η διευθέτηση είναι ενεργή και έχει τεθεί σε λειτουργία.
 
«Η επιτυχία αυτού του ΜΟΕ υπογραμμίζει τη σημασία του διαλόγου, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών», συμπληρώνεται.
 
Αναφέρεται τέλος ότι «ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο μιας συνάντησης το συντομότερο δυνατό με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και για την προώθηση περισσότερων δυνητικών ΜΟΕ που θα επηρεάσουν θετικά τις καθημερινές ζωές όλων των Κυπρίων».

Σε μήνυμά της στον λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, στο twitter, η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ εκφράζει τα συγχαρητήρια προς τους δύο ηγέτες για την επίτευξη του μέτρου για τη διαλειτουργικότητα των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο την Κύπρο. Προσθέτει ότι πρόκειται για ένα βήμα προς τα εμπρός που θα διευκολύνει την καλύτερη επικοινωνία και θα βοηθήσει στο να έρθουν οι Κύπριοι πιο κοντά. «Ακολουθείστε με και συνδεθείτε μεταξύ σας», καταλήγει το μήνυμα της κ. Σπέχαρ.