You are here

Λουκέτο στο Κτήμα Μακένζι από τον κηδεμόνα

17/01/2019 11:59

Τίτλοι τέλους μπαίνουν για το Κτήμα Μακένζι στη Λάρνακα, μετά από μακρά δικαστική διαμάχη, καθώς επέστρεψε σήμερα στον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη του.

Ο Τουρκοκύπριος ιδιοκτήτης που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, προσέφυγε στο δικαστήριο το οποίο τον δικαίωσε.

Σήμερα πρωί – πρωί ο κηδεμόνας του κτήματος (υπουργείο εσωτερικών) με τη βοήθεια της αστυνομίας εκτέλεσε το διάταγμα ανάκτησης της περιουσίας και την παρέδωσε στον ιδιοκτήτη της.

Όπως εξήγησε στη StockWatch ο ανώτερος λειτουργός της υπηρεσίας διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών Αντώνης Θρασυβούλου, «ο Τουρκοκύπριος με βάση την κυπριακή νομοθεσία κρίθηκε δικαιούχος με απόδοση της περιουσίας του, εδώ και αρκετό καιρό γι’ αυτό θα έπρεπε να εφαρμοστεί το διάταγμα».

Σε αντίθετη περίπτωση, σημείωσε, θα κατηγορείτο για παρακοή διατάγματος που συνιστά ποινικό αδίκημα, ο κηδεμόνας που είναι ο υπουργός εσωτερικών και κατ’ επέκταση η κυπριακή Δημοκρατία.

Πρόσθεσε ότι ο κύπριος επιχειρηματίας ο οποίος διαχειριζότανε το εν λόγω κτήμα πάνω από μια δεκαετία έχει ενημερωθεί εδώ και αρκετό καιρό και γνώριζε ότι κάποια στιγμή θα εφαρμοζότανε το διάταγμα.

Διαμήνυσε επίσης προς τον επιχειρηματία ότι η υπηρεσία διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών θα στηρίξει τον κύπριο επιχειρηματία.

Της Ηρώς Ευθυμίου