You are here

Προδρόμου: Bάσιμες ελπίδες για κατάληξη σε όρους αναφοράς

02/09/2019 13:08

Φαίνεται ότι υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες, υπάρχει το έδαφος, για να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία από την πλευρά της δεν προέβη σε οποιεσδήποτε δηλώσεις.
 
Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «στην όλη διαδικασία εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες» και «γίνεται αντιληπτό ότι η κ. Λουτ θα έχει στη συνέχεια διαβουλεύσεις και με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, για αυτό και δεν μπορεί να παραγνωρίσουμε δυσκολίες που θα παρουσιαστούν, εάν τυχόν η Τουρκία συνεχίσει τις παράνομες επεμβάσεις και τα όσα εξυφαίνονται στο ζήτημα της Αμμοχώστου».
 
«Θέλουμε να ελπίζουμε, περιμένουμε, ότι όλοι θα συνταχθούν με την κατεύθυνση που δίνεται μέσα από τη συνεννόηση που υπήρξε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί και κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.
 
Επεσήμανε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσβλέπει ότι με τα όσα έχουν διαμειφθεί αυτές τις δυο μέρες, χθες και σήμερα, είναι πλέον ορατή και η κοινή συνάντηση με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Προδρόμου είπε πως η κ. Λουτ, η οποία θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Τ/κ ηγέτη, θα αναχωρήσει από την Κύπρο αύριο, και πως δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής άλλη συνάντηση με την κ. Λουτ.