You are here

Σύσκεψη για τη διάνοιξη οδοφράγματος Κοκκίνων

15/01/2019 17:45

Σύσκεψη με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στην Λευκωσία με θέμα συζήτησης την διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων, σύμφωνα με τον Ανδρέα Καρό, πρόεδρο της Επιτροπής διάνοιξης των οδοφραγμάτων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καρός ανέφερε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11:00 στο Γραφείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή και στην παρουσία του  Σώτου Ζακχαίου, επικεφαλής της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή για τα οδοφράγματα, των Δημάρχων Λεύκας Αζίς Καγιά, Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, του κοινοτάρχη Πωμού Ευάγγελου Στυλιανού ο οποίος θα εκπροσωπεί και τους υπόλοιπους κοινοτάρχες της περιοχής του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, του κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκου Κλεάνθους και της κοινοτάρχη Πηγαινιών Αγγελικής Φιλίππου.

Επίσης συνέχισε, στην  συνάντηση θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των Επιτροπών Πύργου – Λιμνίτη και εκπρόσωποι της Παγκύπριας Επιτροπής διάνοιξης οδοφραγμάτων από την Λευκωσία.

Ο κ. Καρός ανέφερε πως το οδόφραγμα των Κοκκίνων παραμένει κλειστό από το 1964 και στόχων όλων μας σημείωσε, είναι η διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων προς εξυπηρέτηση Ε/κ και Τ/κ. Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας οδόφραγμα το οποίο θα ενώσει την Λευκωσία με την Πάφο, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα εκτίμησε, πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των Κοκκίνων και όλοι οι αρμόδιοι να στρέψουν την προσοχή τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανέφερε δε, πως η  δικοινοτική επιτροπή για την διάνοιξη οδοφραγμάτων Τηλλυρίας δραστηριοποιείται από το 2003 και  σ’ αυτήν συμμετέχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι της περιοχής.

Σημειώνεται πως ανάλογες συσκέψεις έχουν γίνει και στην κατεχόμενη Λεύκα αλλά και στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.