You are here

Αίρεται η ρήτρα για το ομολογιακό του ΟΤΕ

17/06/2003 14:18
Συμφώνησε η πλειοψηφία των ομολογιούχων προκειμένου να αρθούν οι δυσμενείς για τον Οργανισμό όροι, που αφορούσαν την δυνατότητα να ζητήσουν την άμεση αποπληρωμή των ομολογιών τους σε περίπτωση που ο Οργανισμός ή θυγατρική του CosmoRom δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν χρέη προς τρίτους.

Πρόκειται για τους κατόχους των ομολογιών του δανείου ύψους 1,1 δισ. ευρώ με λήξη το 2007, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση η αδυναμία προέρχεται από την Cosmorom να αποπληρώσει προμηθευτές και πιστωτές.

Με την άρση της ρήτρας και με τον τρόπο αυτό επωφελούνται από το bonus που είχε αναγγείλει ο ΟΤΕ ύψους 2,5 ευρώ για κάθε σύνολο ομολογιών ύψους 1000 ευρώ.

Σήμερα εξάλλου έληγε η προθεσμία μέσα στην οποία οι ομολογιούχοι έπρεπε να συμφωνήσουν για την άρση της ρήτρας, ώστε να λάβουν bonus 2,5 ευρώ, ενώ από αύριο και μέχρι τις 30 του μήνα, το bonus θα ήταν μικρότερο, στο 1,5 ευρώ.

Έτσι, στις 30 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού, θα πραγματοποιηθεί και η γενική συνέλευση των ομολογιούχων, όπου θα αρθεί η συγκεκριμένη ρήτρα από τους όρους του δανείου.