You are here

Ακίνητα αξίας 17 εκατ. ευρώ αγόρασε η Eurobank Ρroperties

01/07/2008 08:51
«Πακέτο» 11 ακινήτων έναντι συνολικού ποσού 17 εκατ. ευρώ αγόρασε η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο πήρε την έγκριση για την απόκτηση του νέου χαρτοφυλακίου ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της επαρχίας.

Πρόκειται για κτίρια μεικτών χρήσεων με καταστήματα και γραφεία τα οποία ανήκαν στη μητρική τράπεζα Eurobank και αγοράστηκαν με σκοπό να υπάρξει νέα συμφωνία για τη μίσθωσή τους.

Τα ακίνητα, από 620.000 ευρώ έως 2,7 εκατ. ευρώ, μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης μίσθωσης θα έχουν απόδοση της τάξης του 6,7%, από τις μεγαλύτερες στην αγορά.

Εκτός από την Αθήνα και τη συμπρωτεύουσα, τα κτίρια που αγοράστηκαν βρίσκονται σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Γιαννιτσά και Βέροια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτιμηθείσα αξία από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών ανήλθε σε 17,7 εκατ. ευρώ.

Στελέχη

Στα λοιπά θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ανακοινώθηκε ότι στη θέση του γενικού διευθυντή τοποθετείται ο κ. Γ. Χρυσικός, ενώ στη θέση του παραιτηθέντος κ. Α. Καρυτινού, μέλους του Δ.Σ. τοποθετείται ο κ. Λ. Θεόκλητος.

Τέλος, ανακοινώθηκε η πρόσληψη της Eurobank Properties Services για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, τη διαχείριση των ακινήτων και τις αγοραπωλησίες.