You are here

Ακυρώθηκε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για τις εθνικές εκλογές

24/06/2019 16:49

Οριστικά ακυρώνεται το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα, καθώς η αρμόδια Διακομματική Επιτροπή, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, δεν κατόρθωσε να βρει κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του.

Την απόφαση ακύρωσης του ντιμπέιτ ακολούθησαν ανακοινώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι αρχικώς ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διεξαχθεί η «τηλεμαχία» σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία πλην της 1ης Ιουλίου, η οποία συμπίπτει με την Σύνοδο Κορυφής, ωστόσο κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων «ο πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ το βράδυ της 1ης Ιουλίου ακόμη και αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη τηλεοπτική αντιπαράθεση», όπως σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να «τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπείς στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου».

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, μέσω του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος, Κωνσταντίνου Ζούλα, επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για τη ματαίωση του ντιμπέιτ.

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή» τόνισε ο κ. Ζούλας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε συμφωνία των υπολοίπων κομμάτων ως προς τις νέες προταθείσες ημερομηνίες.

«Ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις», κατέληξε ο κ. Ζούλας.

ΚΥΠΕ