You are here

Αλλαγές στους δείκτες FTSE/ASE

23/10/2003 08:28
Αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών FTSE/ASE αποφάσισε σήμερα κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση η αρμόδια επιτροπή, οι οποίες θα ισχύουν μετά το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης του Νοεμβρίου 2003, δηλαδή τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2003.

Για τον δείκτη FTSE 20 εγκρίθηκε μία προσθήκη και μία διαγραφή ενώ δεν υπήρξαν μεταβολές των ειδικών βαρών των μετοχών. Όσον αφορά τον δείκτη FTSE Mid 40 επίσης εγκρίθηκε μία προσθήκη και μία διαγραφή άλλαξαν ωστόσο και τα ειδικά βάρη τριών μετοχών.

Όσον αφορά τον FTSE Small Cap 80 εγκρίθηκαν 7 προσθήκες και επτά διαγραφές και μία αλλαγή ειδικού βάρους μετοχής. Από τον FTSE 20 που είναι και ο σημαντικότερος εκ των τριών δεικτών διεγράφη η μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος και τη θέση της πήραν τα ΚΑΕ.

Πέντε ωστόσο μετοχές κατετάγησαν στη λίστα των επιλαχουσών μετοχών του FTSE 20. Πρόκειται για τις μετοχές Γερμανός, Hyatt, ΕΥΔΑΠ, Μπάμπης Βωβός, και Ακτωρ οι οποίες θα συμμετέχουν σε περίπτωση διαγραφής άλλης μετοχής μέχρι την επόμενη αναθεώρηση.

Όσον αφορά τον FTSE 40 προστέθηκε η μετοχή Αλουμίνιον της Ελλάδος που διεγράφη από τον FTSE 20 και αντιστοίχως η μετοχή των ΚΑΕ που προστέθηκε στον FTSE 20.

Ωστόσο στον δείκτη αυτόν υπήρξαν και αλλαγές στο ειδικό βάρος των μετοχών όπου και αυξήθηκαν τα ειδικά βάρη των μετοχών της Γερμανός και Ιντραλότ ενώ μειώθηκε το ειδικό βάρός της Τηλέτυπος. Στις επιλαχούσες μετοχές του FTSE 40 κατετάγησαν οι μετοχές ΟΛΠ, Jumbo, Noτος, ΓΕΚ, Πλαίσιο, Lamda Development, Φοίνιξ Μετρολάϊφ Εμπορική, Αγροτική Ασφαλιστική, FG Europe και ΑΕΓΕΚ.

Στον δείκτη FTSE 80 προστέθηκαν οι μετοχές Νεοχημική, Autohellas, Ειδησιογραφική Ελλάς, Ελτον Διεθνούς Εμπορίου, Alfa Alfa Συμμετοχές, ΑΛΤΕ, ΛΑΝ-ΝΕΤ.

Παράλληλα διεγράφησαν οι μετοχές Γρηγόρης, Ελληνική Υφαντουργία, Betanet, Προμότα, Mls Πληροφορική, Λαντέκ Επικοινωνίες.

Ακόμη μειώθηκε στον ίδιο δείκτη το ειδικό βάρος της μετοχής Lamda Development.

Τέλος στον ίδιο δείκτη τη λίστα με τις επιλαχούσες μετοχές συνέστησαν οι Reds, Π. Κωτσόβολος, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Logic Data Inf. Systems, Quality and Reliability, Επίλεκτος, Eurodrip, Olympic Catering, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Αλκο Ελλάς.