You are here

Aλουμύλ: Aναλαμβάνει το "Park Rotana" στο Abu Dhabi

21/02/2008 16:03
Ένα ακόμη έργο αναλαμβάνει η Αλουμύλ, στην περιοχή του Κόλπου. Πρόκειται για ένα σύνθετο συγκρότημα στο Εμιράτο του Abu Dhabi, το "Park Rotana Mixed Use Development", συνολικού προϋπολογισμού 169,4 εκατ. δολ.

Αποτελείται από ένα εντυπωσιακό συγκρότημα τεσσάρων δεκαώροφων κτιρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων της αλυσίδας Park Rotana (280 κλινών), δύο κτίρια διαμερισμάτων (342 διαμερίσματα συνολικά), ένα κτίριο γραφείων (συνολικά 46 ορόφων) και στη βάση των πολυώροφων κτιρίων, ένα εκτεταμένο εμπορικό κέντρο με ξεχωριστούς χώρους.

Με ιδιοκτήτη την "Al Mada Tourism Invesment Co. LLC." και κατασκευάστρια εταιρεία την "ΤΕΡΝΑ Α.Ε.", η θυγατρική της ΑΛΟΥΜΥΛ στον Κόλπο "ALUMIL GULF FZC", συνεργαζόμενη με τοπικούς κατασκευαστές αλουμινίου, ανέλαβε την προμήθεια του συνόλου του έργου με συστήματα ΑΛΟΥΜΥΛ.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο-ορόσημο στην περιοχή του Κόλπου, στην οποία ο ελληνικός Όμιλος αποτελεί πλέον βασικό πρωταγωνιστή. Η ALUMIL GULF, συμμετέχει σε πληθώρα έργων εκτός από τα Η.Α.Ε. και στο Μπαχρέιν, Κατάρ, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Λίβανο, Λιβύη, κ.α.

Η Αλουμύλ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά βιομηχανικά συγκροτήματα - βάσει παραγωγικής δυναμικότητας - στην Ευρώπη για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου για όλες τις κλασικές αρχιτεκτονικές εφαρμογές καθώς και βιομηχανικών προφίλ ειδικών προδιαγραφών για την αυτοκινητοβιομηχανία, τη ναυπηγική, τις μεταφορές, κλπ. Με τα ανεπτυγμένα δίκτυα πωλήσεων σε 45 χώρες, σε 4 ηπείρους, έχει εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου και συμπληρωματικών προϊόντων (σύνθετα φύλλα αλουμινίου, πολυκαρβονικά, αυτοματισμοί, κ.α.). Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις απλώνονται στο Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία. Διαθέτει 26 θυγατρικές εταιρίες, εκ των οποίων οι 20 βρίσκονται στο εξωτερικό (Ευρώπη, Βαλκάνια, Μ. Ανατολή). Η μητρική εταιρία ιδρύθηκε το 1988 και είναι εισηγμένη στο Χ.Α. από το 1998. Οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα 243,7 εκ. ευρώ για το 2006 και τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) τα 39,5 εκ. ευρώ.