You are here

Alpha: Κέρδη 1,4 δισ. ευρώ το 2010

04/04/2008 09:40
«Το πρώτο τρίμηνο θα είναι καλό και εντός του προγραμματισμού. Ωστόσο εάν υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό αυτές δεν θα υπερβαίνουν συν πλην τα 10 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Κωστόπουλος για την πορεία του τριμήνου. Για το 2010 προέβλεψε ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα ανέλθουν σε 1,4 δισ. ευρώ και η τράπεζα, εντός και εκτός συνόρων, θα διαθέτει περισσότερα από 1.500 καταστήματα. Ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι η Alpha Bank δεν είναι εκτεθειμένη σε subprime προϊόντα και υπολόγισε τις τρέχουσες λογιστικές απώλειες στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων στην περιοχή των 30-50 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τόνισε ότι ο όμιλος δεν θα προχωρήσει σε αύξηση αλλά τροποποιεί το καταστατικό έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει την «ειδική» αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το 2009, με έκδοση προνομιούχων μετοχών κατά το μοντέλο της Εθνικής. Για τη συμμετοχή των ξένων ο πρόεδρος της Alpha Bank ανέφερε ότι σήμερα κατέχουν περίπου το 50% των μετοχών και γι αυτό «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά το ύψος του μερίσματος, χωρίς να κάνουμε υπερβολές στο μέρισμα καθώς επηρεάζουν αρνητικά τους αναλυτές». Σε ερώτηση μετόχου γιατί η Τράπεζα δεν προχώρησε σε διάθεση δωρεάν μετοχών, ο επικεφαλής της ανέφερε: «Ευτυχώς γιατί κάτι τέτοιο θα είχε οδηγήσει τη μετοχή σε πολύ χαμηλά επίπεδα».

Κλείνοντας απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας, στους περισσότερους από 110.000 μετόχους του ομίλου, ότι η Alpha Bank θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με σταθερά και προσεκτικά βήματα.