You are here

Αναδιοργανώνει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

26/08/2019 10:15

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ρίχνει το μεγαλύτερο  βάρος προφανώς στα κυβερνητικά του καθήκοντα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει «εγκαταλείψει» το κόμμα της ΝΔ στο οποίο, όπως λέει στους συνεργάτες του, θέλει «οι μηχανές να είναι διαρκώς αναμμένες».

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη νέα ηγετική ομάδα που ανέλαβε δράση στα τέλη Ιουλίου, με το πράσινο φως της Πολιτικής Επιτροπής και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά σε αναδιοργάνωση της παράταξης, με δύο στόχους: αφενός, να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, που ο κομματικός μηχανισμός «απογυμνώνεται» όταν έχουν κερδηθεί οι εκλογές και αφετέρου, να διατηρηθεί ο διακριτός ρόλος κυβέρνησης και κόμματος.

Με αυτόν τον τρόπο, τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ να αποτελέσουν τους «βηματοδότες» της κυβέρνησης, μεταφέροντας τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέφουν δημιουργικά σε αυτήν όλες τις κεντρικές της επιλογές.

Η δε προτροπή του προς τον έμπειρο νέο Γραμματέα Γιώργο Στεργίου και τον Γενικό Διευθυντή Γιάννη Μπρατάκο είναι το κόμμα να συνεχίσει να παράγει πολιτική με την ενεργή συμμετοχή όλων των στελεχών και των μελών του και να αναδεικνύει θέματα στον δημόσιο διάλογο που αφορούν την κοινωνία. Σε αυτό καλούνται να συμβάλλουν και τα υπόλοιπα μέλη της νέας ηγετικής ομάδας και συγκεκριμένα ο Στέλιος Κονταδάκης, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου στην Πειραιώς, ο Τάσος Γαϊτάνης ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και ο Βασίλης Φεύγας, νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.

Πέντε είναι οι πρωτοβουλίες που -κατά τις ίδιες πληροφορίες- θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους κομματικούς σχεδιασμούς:

1. Εντός του Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο απαραίτητος κομματικός ανασχηματισμός, με την τοποθέτηση των επικεφαλής σε όλες τις γραμματείες του κόμματος, οι οποίες σχεδιάζεται να εμπλουτιστούν με πολλά νέα πρόσωπα.

2. Για τα τέλη του χρόνου, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, όπως προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος. Η κίνηση αυτή, επισημαίνουν στην Πειραιώς, αποτυπώνει έμπρακτα τη βούληση να ενισχυθεί ο εσωκομματικός διάλογος σε μια περίοδο όπου όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στη δράση της κυβέρνησης. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου εξετάζεται να οριστεί και πάλι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικεφαλής πλέον της ομάδας Ευρωβουλευτών, ο οποίος είχε αναλάβει και το συνέδριο του 2018.

3. Άμεσες αναμένεται να είναι οι κινήσεις για την ισχυροποίηση των οργανώσεων του κόμματος. Η εντολή που έχει δώσει ο κ. Μητσοτάκης στο επιτελείο του είναι να αναπτυχθούν δράσεις για την ενεργοποίηση των τοπικών οργανώσεων μέσα από ένα πλαίσιο διαρκούς επαφής με τα κεντρικά γραφεία, την κινητοποίηση των εθελοντών του κόμματος, καθώς και την πλήρη αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και των δυνατοτήτων της.

4. Στην προσπάθεια ανανέωσης της παράταξης µε νέα πρόσωπα από την κοινωνία, προγραμματίζεται η ενίσχυση του Μητρώου Στελεχών, μια πρωτοβουλία που καθιερώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, «έβγαλε» αρκετούς νέους πολιτευτές και θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Στο ίδιο πλαίσιο, θα εξακολουθήσουν ακόμα πιο εντατικά και οι δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης που διοργανώνονται στα κεντρικά γραφεία στην Πειραιώς, προσδοκώντας στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς στελεχών.

5. Βούληση του κ. Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση των κομματικών οργανώσεων του Εξωτερικού, με τη χρονική συγκυρία να θέλει την ψήφο των ομογενών να βρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου. Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους, όπως έχει διαμηνύσει ο πρωθυπουργός, καθίσταται προτεραιότητα και η σχετική ρύθμιση θα έρθει σύντομα και αυτόνομα στη Βουλή. 

Πηγή: Euro2day