You are here

Αναβάλλεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

19/07/2018 13:50

Την αναβολή του, προγραμματισμένου για το φθινόπωρο, ταξιδιού στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρέσβης στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο πρακτορείο TASS, ο Αντρέι Μασλόφ υποστήριξε ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού».

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο ναδίρ μετά την απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι διαθέτει ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν την απόπειρα των συγκεκριμένων διπλωματών να εμπλακούν σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και αφορούν τη συμφωνία με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό. Παράλληλα, η Αθήνα σημειώνει ότι είχε ενημερώσει τις ρωσικές Αρχές για τη δράση των συγκεκριμένων διπλωματών προτού προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες και σημειώνει ότι ουδέποτε η Αθήνα ενημέρωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για ενέργειες στελεχών του. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι πίσω από τις κινήσεις της Αθήνας βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κατηγορία την οποία απορρίπτει η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζοντας ασέβεια τα όσα ισχυρίζεται η Μόσχα.