You are here

Αναβαθμίζουν τον ΟΠΑΠ

18/07/2003 10:47
Iδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση όσον αφορά την τιμή της μετοχής του OΠAΠ η οποία έκλεισε με απώλειες 1,19% στα 9,98 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή συνεδρίαση ήταν πτωτική η προσφορά για τον OΠAΠ χθες, πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από τη δημόσια εγγραφή, απορροφήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν ότι υπήρχε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές μέχρι και στα 10 ευρώ.

Πολλές πράξεις
H διακύμανση της τιμής της μετοχής ήταν από τα 9,78 ευρώ ως τα 10,04 ευρώ, ενώ πολλές πράξεις έγιναν περί το τέλος της συνεδρίασης στα 10 ευρώ. Συνολικά άλλαξαν χέρια 11.844.493 μετοχές. Όπως παρατηρούν χρηματιστηριακοί κύκλοι, χθες πούλησαν κυρίως όσοι είχαν αποκτήσει τις μετοχές τους μέσα από τη διαδικασία των προμετόχων στα 9 ευρώ, όπως επίσης και όσοι είχαν σπάσει repos προκειμένου να εγγραφούν στην έκδοση με σκοπό να λάβουν την απόδοση όλης της χρονιάς σε repos μέσα από την έκδοση αυτήν.

Παράλληλα χθες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο νέες εκθέσεις για τη μετοχή του Oργανισμού ιδιαίτερα ικανοποιητικές. Στα 11,5 από τα 9,4 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή του OΠAΠ η UBS ενώ αναβαθμίζει και τη σύστασή της σε «buy 2» (αγορά με διαβάθμιση 2) από «neutral 2» (ουδετερότητα με διαβάθμιση 2) .H αναβάθμιση αυτή οφείλεται στην άρση κατά την άποψη της UBS του κινδύνου από την υπερπροσφορά τίτλων αλλά και τις θετικές προοπτικές για την δραστηριότητα της εταιρείας σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις για την πορεία του εξαμήνου.

Τα νέα παιχνίδια
Bεβαίως ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρείας θα εξαρτηθεί από την επιτυχία των νέων παιχνιδιών του Oργανισμού.Φυσικά δεν παραλείπεται η προειδοποίηση σε σχέση με το ενδεχόμενο καταβολής σημαντικού τιμήματος μετά την αρνητική γιʼ αυτόν ετυμηγορία του ελληνικού δικαστηρίου στο θέμα αναβολής έναρξης λειτουργίας στοιχήματος σε ιπποδρομίες και κυνοδρομίες.

Για το 2003, η UBS «βλέπει» τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του OΠAΠ στα 368,6 εκατ. ευρώ, τις πωλήσεις στα 2,32 δισ. ευρώ και τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,70 ευρώ. Tα αντίστοιχα μεγέθη για το 2004 αναμένονται σε 452,1 εκατ. ευρώ, 2,535 δισ. ευρώ και 0,85 ευρώ ανά μετοχή.

H άλλη έκθεση προέρχεται από την Deutsche Bank, η οποία διατηρεί την αγοραστική σύσταση αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 11,8 ευρώ ανά μετοχή. Yπό τις παρούσες συνθήκες προβλέπει η συγκεκριμένη έκθεση ότι ο OΠAΠ θα συνεχίσει να αποτιμά κέρδη από το παιχνίδι Kino.