You are here

ΑΝΕK: Δυο νέα ομολογιακά 160 εκατ. ευρώ

03/03/2008 12:29
Την έκδοση δύο νέων ομολογιακών δανείων, συνολικού ύψους έως 160 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η β’ επαναληπτική ιδιαίτερη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΚ, της 2ης Μαρτίου 2008 με απαρτία 68,59%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η εξ αναβολής Β΄ Επαναληπτική Ιδιαίτερη Συνέλευση ενέκρινε:

1. Κατάργηση της αποφάσεως της από 18.6.2006 Β΄ Επαναληπτικής Ιδιαίτερης Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας σχετικά με την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

2. Έγκριση απόφασης για την έκδοση ομολογιακού δανείου, μετατρέψιμου σε μετοχές της Εταιρείας, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων και διάθεση άμεσα ή έμμεσα σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, ύψους έως 120 εκατ. ευρώ, τη διάρκεια του δανείου, τη σχέση μετατροπής και το χρόνο και τρόπο άσκησης του δικαιώματος μετατροπής, ως έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και για την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για περαιτέρω διαπραγμάτευση και καθορισμό των ειδικότερων όρων εκδόσεως του δανείου.

3. Έγκριση απόφασης για την έκδοση ομολογιακού δανείου, μετατρέψιμου σε μετοχές της Εταιρείας, με διάθεση στους μετόχους της Εταιρείας με την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης υπέρ αυτών, ύψους έως 40 εκατ. ευρώ, τη διάρκεια του δανείου, τη σχέση μετατροπής και το χρόνο και τρόπο άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και του δικαιώματος μετατροπής, ως εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για περαιτέρω διαπραγμάτευση και καθορισμό των ειδικότερων όρων εκδόσεως του δανείου.