You are here

Άνοδος με δυναμική σε μικρή και μεσαία

01/08/2003 14:09
Μεταξύ 2.170 και 2.180 μονάδων κινείται ο Γ.Δ., έχοντας αφήσει πίσω τα χαμηλά ημέρας (2.157 μονάδες), τα οποία σημειώθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης, προσπαθώντας να δημιουργήσει βάση στα επίπεδα των 2.170, παρόλο τις όποιες πιέσεις.

Πολύ καλή η εικόνα στη μικρή και μεσαία, οι οποίες διατηρούν τα κέρδη τους στο σύνολο της διαδικασίας, ενώ αμείωτο διατηρείται το επενδυτικό ενδιαφέρον στον FTSE 20, όπου παράλληλα σημειώνονται επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, με τους επενδυτές να επιστρέφουν μετά τη δημιουργία ελκυστικών επίπεδων τιμών.

Τράπεζες και Τηλεπικοινωνίες κρατούν τη σκυτάλη της ανόδου, εναλλασσόμενες ως προς τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αξιόλογη και η καθαρή αξία συναλλαγών, ενώ όσον αφορά επιμέρους μετοχές, μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών έχει ο ΟΠΑΠ, ο οποίος κινείται ανοδικά.

Μικρές απώλειες στη μετοχή του ΟΤΕ, οι οποίες συνοδεύονται με μεγάλο όγκο συναλλαγών, χωρίς ωστόσο ο Οργανισμός να χάνει τα 11 ευρώ. Απώλειες και στη μετοχή της Alpha Bank, οι οποίες επίσης συνοδεύονται με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Εξισορροπητικός ο ρόλος της Εθνικής, η οποία αντισταθμίζει τις απώλειες που καταγράφουν οι υπόλοιποι ''μεγάλοι'' των blue chips.

Θετική η εικόνα σε 3Ε, Panafon Vodafone και Cosmote.

Όσον αφορά μετοχές - πρωταγωνιστές στη σημερινή συνεδρίαση, είναι η Φοίνιξ (ευνοούνται οι Ασφάλειες, οι οποίες από τους επιμέρους κλάδους καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη) η Ιονική Ξενοδοχειακή, το Προνόμιο της Βιοσώλ, η ΕΧΑΕ και η Μουριάδης.