You are here

Ανοίγουν τα χαρτιά τους οι μνηστήρες της ΟΑ

20/11/2003 10:55
Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την Ολυμπιακή Αεροπορία από τους 12 ενδιαφερόμενους που είχαν εκδηλώσει καταρχήν ενδιαφέρον. Οι επενδυτές που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για τη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία είναι οι:

Wexford Capital LLC (με εκπροσώπηση από τον Ν. Βερνίκο).

7 Group Ρlc (Αzzura Αir) ιταλικής προέλευσης.

Chrysler Αviation Ιnc μέσω του επιχειρηματία Στ. Ράπτη.

ΒCΙ Αircraft Leasing.

Century Αeron Αviation Group.

Cuzcatlan Ρartners LLC.

Αirline Consultants Consortium.

Golden Αviation Ηoldings SΑ. Εκπρόσωπος της εταιρείας είναι ο εφοπλιστής Σταμάτης Ρέστης. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία κατά την προηγούμενη απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΟΑ είχε συμπράξει με τους πιλότους της Ολυμπιακήs Αεροπορίας.

Οlympic Ιnvestors LLC που συμμετέχει ο Ελληνο-αμερικανός κ. Αλεξάκης.

Westwood Ηoldings (με εκπροσώπηση από την ΕFG Τelecis Finance). Στην κοινοπραξία αυτή μετέχει ο κ. Λασκαρίδης (εφοπλιστής και μέτοχος της Αegean Αirlines).

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία ΙΒΕRΙΑ.

Εuropean Εconomic Development Corp (ΕΕDC).

Σύμφωνα με στελέχη των τραπεζών που έχουν αναλάβει τη διαδικασία ιδιωτικοποίηση της ΟΑ (Αlpha, Εμπορική, Εθνική) κάποια επιχειρηματικά σχήματα παρουσιάζονται διστακτικά για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. Υπενθυμίζεται ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Ιberia μετά τη δημοσιοποίηση των ενδιαφερομένων από το υπουργείο Μεταφορών είχαν υποστηρίξει ότι απλά έσπευσαν να πάρουν το ενημερωτικό υλικό και δεν ενδιαφέρονται περαιτέρω για τη νέα εταιρεία.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους υπουργούς Οικονομίας κ. Ν. Χριστουδουλάκη και Μεταφορών - Επικοινωνιών κ. Χ. Βερελή θα διαθέσει τουλάχιστον το 51% των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί, εφόσον υπάρξει εν-διαφέρον από τους ενδιαφερόμενους.

Ακυρώσεις

Στην ακύρωση συνολικά 23 πτήσεων εσωτερικού προχωρεί σήμερα η ΟΑ λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Ειδικότερα, δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις με προορισμό τα Ιωάννινα, τη Μυτιλήνη, την Ικαρία, τη Σάμο, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα, τη Χίο, τη Σύρο, τα Ιωάννινα, τη Λέρο, την Αστυπάλαια, τα Κύθηρα, τη Μύκονο, τη Μήλο, την Πάρο, την Σαντορίνη και την Ρόδο - Κάρπαθο. Παράλληλα η Αegean Αirlines ακυρώνει 5 πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη, Μύκονο, Χίο, Κω και Μυτιλήνη.


Μαρία Μόσχου