You are here

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την καθυστέρηση των ερευνών για την πυρκαγιά στο Μάτι

25/09/2018 09:40

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ζητήσει τη συμπερίληψη στην προκαταρκτική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, του πορίσματος της επιθεώρησης δημόσιας διοίκησης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση στην έρευνα ενώ παρά το γεγονός ότι το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής δόθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπως έγινε γνωστό, καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, αυτό, πλέον θα γίνει από τον εισαγγελέα, όταν ολοκληρωθούν όλα τα στάδια της έρευνας.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την καθυστέρηση και κατηγορεί την κυβέρνηση για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.  Όπως υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πέρα από κάθε νομική λογική μια «κατεπείγουσα ποινική έρευνα να διακόπτεται για να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου».

Αντίδραση υπήρξε και από το Κίνημα Αλλαγής, που με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για καθυστέρηση της δικαστικής έρευνας της Εισαγγελίας Αθηνών και της προσωποποίησης των ευθυνών.  «Είναι αδιανόητη και προκλητική οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος από τον ανεξάρτητο πραγματογνώμονα. Δεν θα δεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και άφησε πίσω της 99 νεκρούς και ανείπωτο πόνο στις οικογένειές τους» αναφέρει  η σχετική ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ