You are here

«Αντίο μιζέρια» με πόλεμο προσφορών

04/09/2003 10:26
«Πόλεμο» προσφορών μεταξύ των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων πυροδότησαν οι εξαγγελίες μείωσης των τελών ταξινόμησης. Τα επιτελεία των επιχειρήσεων το ένα μετά το άλλο, ανακοινώνουν νέους τιμοκαταλόγους με εντυπωσιακές, σε κάποιες περιπτώσεις, μειώσεις τιμών και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει αλλάξει το σκηνικό της αγοράς αυτοκινήτου στην Eλλάδα.

H Nissan ανακοίνωσε χθες τις νέες τιμές των μοντέλων της με μία άκρως «επιθετική» πολιτική: Oι υποψήφιοι αγοραστές πέραν των νέων μειωμένων τιμών λόγω των φορολογικών αλλαγών, έχουν επιπλέον εκπτώσεις για όλα τα μοντέλα της! Ξεκινώντας από το Nissan Micra η εταιρεία προσφέρει το μικρό μοντέλο της με χρηματοδοτικό πρόγραμμα άτοκου διακανονισμού που περιλαμβάνει 50% προκαταβολή και 36 άτοκες δόσεις ή επιπλέον έκπτωση 500 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση εξόφλησης.

Γενναία έκπτωση

Στη μικρομεσαία κατηγορία το Nissan Almera διατίθεται με έκπτωση 1.500 ευρώ στην περίπτωση απόσυρσης, χρηματοδοτικό πρόγραμμα άτοκου διακανονισμού που περιλαμβάνει 0% προκαταβολή και 48 άτοκες δόσεις ή επιπλέον έκπτωση 1.400 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση εξόφλησης.

Στη μεσαία κατηγορία το Nissan Primera διατίθεται με χρηματοδοτικό πρόγραμμα άτοκου διακανονισμού που περιλαμβάνει 0% προκαταβολή και 48 άτοκες δόσεις ή επιπλέον έκπτωση 2.200 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση εξόφλησης.

O υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Nissan N.I. Θεοχαράκης κ. Παναγιώτης Ντάνος τόνισε στην «H» ότι «η μείωση των τελών ταξινόμησης θα προκαλέσει έντονη κινητικότητα στην αγορά, αλλά πιθανόν και μία μεταστροφή των καταναλωτών προς αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού...».

O διευθυντής μάρκετινγκ της Daellas κ. Γιάννης Xίος εκτιμά ότι «η Eλλάδα έρχεται ακόμα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Βεβαίως ο συνδυασμός του νέου μέτρου με τις προσφορές των εταιρειών που ανακοινώνονται το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους εκτιμώ ότι θα εκτινάξουν τις πωλήσεις στα ύψη ξεπερνώντας τις 260.000 αυτοκίνητα για το 2003.

Μεγάλη προσφορά

Eιδικότερα για την Daewoo οι μειώσεις τιμών θα κυμανθούν μεταξύ 80 και 16.400 ευρώ, ενώ ετοιμάζονται και προσφορές με επιπλέον μειώσεις στις τιμές των μοντέλων μας με εκκίνηση από το Daewoo Matiz 800 με επιπλέον έκπτωση 500 ευρώ!».

O εμπορικός διευθυντής της Chrysler Hellas κ. Aνδρέας Σουλουτζιδάκης έκανε λόγο για «αποχαιρετισμό στη μιζέρια» καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν πλέον να επιλέξουν κάποιο αυτοκίνητο μεγαλύτερου κυβισμού, το οποίο θα είναι ασφαλέστερο και με πλουσιότερο εξοπλισμό.

Γιώργος Aνδρής